查看: 2902|回復: 38

[已截止] 小店/BLOGGER遊戲集中帖(12月到期)

啲帖真係好多,所以往後會按月份分返嚟出帖,等大家唔駛揭得咁辛苦。

呢個帖放18年12月後才到期的遊戲帖。

前文提要:
http://www.jetsocome.net/viewthread.php?tid=64173

小店(尤其係網絡虛擬店)、BLOGGER經常有送禮活動,
早前會員意見係呢類遊戲好少參與,所以發唔發帖都可以。
不過覺得宣傳確實係難事,幫人地宣傳吓都係好事嚟既......
所以開呢個帖集中放埋一齊,咁有興趣既人就可以自己參考啦!

但注意:
此類遊戲引發的爭議較多,參加與否請自行判斷。
此類遊戲很多會橫跨較長日子,需參加者自行留意中獎公佈。
下個月1號、2號截止的遊戲也會放這邊令大家少點MISS。
回復

送‼️送‼️送‼️出呢期大熱Dyson 玩具吸塵機一部
結果將18/12公佈17/12 0:00截止參加

Casdon玩具商推出Dyson授權既吸麈機玩具版有得玩之餘,仲真係有吸力,比小朋友幫手做下小家務,又真係幾吸引嘅

只需做齊以下步驟即可參加記得做齊步驟呀缺一不可

1️⃣必須讚好謝 Mamaexpress專頁並設定搶先看
2️⃣分享此post 及 排No 1、No 2 如此類推,重複的號碼即當不符合資格(只會計算號碼排第一的參加者)
3️⃣Tag 5位朋友(字體粗體才算為成功呀)

禮物將以順豐到付方式寄出介意者勿排

https://www.facebook.com/mamaexp ... ?type=3&theater
回復

【陳記海味百貨·聖誕節大抽獎活動】

為想同谷友們提早慶祝聖誕節,同多謝各位谷友們一直支持
所以[陳記]搞左個聖誕節抽獎活動比谷友們玩
今次抽獎活動我地會抽出3位幸運兒

大獎:精選160頭黃花花膠筒一份(價值:$618)
二奬:精選秋冬必備5寶(價值:$400-500)
(特級雪梨乾、特級椰子片乾、希臘無花果、 馬來西亞有機石蜂糖、新彊紅棗各一份)
三奬:精選日本製日本信玄燒汁鮑魚2罐(價值:$138)

參加抽獎只需要完成簡單幾個步驟:
快D黎睇下點玩喔

1)LIKE《陳記海味百貨》專頁
2)係我地呢抽獎Post留言你最想抽到「陳記」送出邊份聖誕禮物?點解?之後再留言tag你3️⃣個Facebook 朋友
3)最後記得按分享就完成喔 甘就可以參加我地抽獎既啦
4)記得每個Facebook個人帳號只可以參加一次
如果給我們發現重覆留言,呢個戶口將會自動取消今次抽獎活動

睇下幾時會截止喔

1)由依家開始至20.12.2018(香港時間12:00)
截止
2)我地會係21.12.2018(香港時間14:00)
我地將會電腦隨機選出3位幸運兒

**抽中3位幸運兒我地會發inbox通知,如在24小時內沒有回覆我地就會抽比新既幸運兒**

谷友們準備好未?

https://www.facebook.com/2718664 ... ?type=3&theater
回復

Mysoom聖誕Giveaway,連續3星期,每星期會送出一款韓國品牌飾物
只要Tag & Share就有機會抽到架啦
今次揀左一款靚靚"DABAGIRL Pearl Rings"共送出6隻

另外,本活動參加者購買任何貨物,只需提供Facebook account名均可享有8折優惠乙次,優惠期至12月25日。

抽獎活動參加方法:
1⃣ LIKE MYSOOM Facebook專頁
2⃣ LIKE & SHARE 此post
3⃣ 留言「我想參加MYSOOM聖誕大抽獎」並Tag 3位或以上朋友
4⃣ 活動於2018年12月5日24:00截止並抽出得獎者6名

2018年12月7日會公佈得獎者,飾物會以平郵送到你手上。上次參加過既朋友,無輪有冇得獎,都可以再次參加,機會難得,千祈唔好錯過,快d參加啦~

https://www.facebook.com/mysoomf ... ?type=3&theater
回復

送FX Creations媽媽袋 5個‼️

呢排我成日揹FX Creations嘅媽媽袋出街,發現愈來愈多媽媽朋友都同我一樣用緊,因為佢真係唔似媽媽袋,簡約易襯又型型哋,望落唔巨型但裝到好多嘢,15個口袋分隔,方便收納瑣碎用品!防滲透內格仲有保溫功能㗎,可以話係我用過同類型媽媽袋中最好用的~

咁好用嘅袋,我又點可以唔幫各位媽媽謀福利共享呢,多謝FX Creations 送出5個JMA系列媽媽袋畀凱林家生活讀者,共值$5450

#凱林分享禮 參加方法:

1. 讚好我個Page #凱林家生活 及 FX Creations
FX Creations
2. 讚好及分享呢個post
3. 留言任何嘢並Tag 3個朋友
4. 我專頁最新5個Posts

禮物:JMA系列媽咪百寶包 (顏色隨機)
名額:5位

截止日期:8/12/2018 23:59
公佈日期:9/12/2018

活動規則:
1. 每人只限參加一次,做齊以上步驟方可參加。
2. 公佈後,得獎者請於7天內inbox 我領獎,逾期取消資格。
3. 是次活動禮品由FX Creations直接送出。
4. 凱林家生活保留今次活動最終決定權。

https://www.facebook.com/mrscolam/posts/2210667659145598
回復

【啤夠味有獎問答遊戲】
我哋啤夠味 Beergamy 決定請Fans去冬日美食節兼送Fürstenberg大家飲, 只要依照以下程序完成遊戲就有機會免費獲得冬日美食節門票4張+6支Fürstenberg小麥啤酒(總值$300)得獎名額18名!!!
經我地揀選18位最有創意嘅朋友就可以得到以上獎品

<遊戲玩法>
問:德國啤酒有邊4種原材料呢?你又想會有咩口味嘅啤酒?

1⃣按讚我哋Facebook專頁 啤夠味 Beergamy 及Share 呢個有獎遊戲 post
2⃣於呢個有獎遊戲 post 內回答問題
3⃣Tag 3位你最想同佢開心Share Fürstenberg小麥啤酒嘅朋友

遊戲條款及細則:
截止日期為12月4日下午3時59分結果將於12月5日於此專頁內公佈, 得獎者請留意領獎方法。
- 每人及每個 Facebook 帳戶只限參加一次,並只有一次中獎機會。
- 答案一經提交,不得修改。一經發現答案已修改,其參加資格將被取消。
- 遊戲只準18歲以上人士參加。
- 所有獎品均不得更換或兌換現金。
- 啤夠味Beergamy有權修訂、更改、暫停、終止是次活動及是次活動的條款及細則,以及有關是次活動的各項安排,並可隨時取消或終止活動而不作另行通知。
- 如有任何爭議,啤夠味Beergamy保留最終決定權。
- 參加者了解並願意遵守活動的條款及細則。

https://www.facebook.com/beergam ... ?type=3&theater
回復

[12月好康送禮]

選擇一個合適自己的護膚品,不但可以打好「肌」礎,更可以逆轉肌齡,鎖緊年齡秘密!

醫學美容品牌 Clinelle 將天然護膚成份與醫學科研完美結合,研發出 CaviarGold 納米金魚子系列,結合3種黃金瑰寶(Black Gold 黑金魚子,24K Nano Gold 納米純金膠囊及PhytoGold 金鐘花提取物) 發揮修護、優化、防禦的三重功效來滋潤輕熟肌膚,不需做醫美療程都可令肌膚達致緊緻彈性!

在我還沒體驗前,就先送出 Clinelle CaviarGold 納米金魚子系列中的兩款產品(納米金魚子亮緻提升眼部精華 $259 + 納米金魚子亮緻全效面膜 $129) 組合, 等大家跟我一齊同時間體驗產品的威力!

名額 3 位(每位可得組合乙份, 每份總值$388)
------------------------------------------------------
【玩法如下】
1)【讚好】- 【MrsLan靚太の美容。廚房。生活事 】+ 【Clinelle】FB專頁
2)【讚好 + 分享】此post , 並以【公開】形式顯示
3) 在此post 上留言【這個冬天我要逆轉肌齡】及【Tag 4 位朋友】

[留意事項]

* 活動日期: 即日至2018年12月14日 23:59止!
* 得獎結果將於活動截止後計 4星期內於此POST 留言公佈 (不要催我, 心急者勿參加)!
* 如有任何爭議, 本人 MrsLan將保留一切最終決定權!

** 禮品送出會以【順豐到付】 形式寄出 (只限香港朋友參加) 得獎者領取禮品時, 需要 【自付運費】, 不設面交! (如不接受, 請勿參加, 懇請留意)

https://www.facebook.com/mrslan. ... ?type=3&theater
回復

免費送、送、送【十二月送禮】共送出 5 份禮物 ~
天氣開始乾燥, 就為大家送上保濕噴霧和滋養秀髮既禮物啦~^^~

【參加方法】
1) Like 讚好 LoveCath 夏沫 專頁(https://www.facebook.com/lovecathcath)
2) Like 讚好及公開 Share 分享此 Post
3) Tag 5 位或以上朋友仔啦~^^~
4) 留言 (話我知你平時為肌膚保濕的秘訣 ) 唔洗太長架~^^~

截止日期 : 12 月16日晚上11:59pm,記得做齊 4 個步驟
名額 5 名 (結果會於 1 月中公佈 !)
靜靜告訴你, 明年一月會有個大送禮啊~記得密切留意啦~^^~

得獎者必須於指定日期內到指定地點領取獎品/順豐到付,逾期作廢。獎品不可更換或兌換現金。
多讚好或多留言夏沫的 Post , 抽到的機會會增加的啊~
之後會有更多的送禮活動, 唔想 Miss 左個機會,
就記得將夏沫專頁的設定為「搶先看」及「接收通知」啦~

https://www.facebook.com/lovecat ... ?type=3&theater
回復

又黎送禮
惠康Wellcome 50蚊卷 × 2張

如果有興趣請參考
1. Like & share 此post (必須設定公開啊)
2. Like 嘉嘉轉轉貢 專頁, 然後邀請tag 2位未like專頁既朋友一齊like專頁
(即你及被tag 2位新朋友都要like晒&見到, 才合資格啊,記得提醒朋友呢)
3. Like 最新既10個post (like 越多post越大機會中獎)

12月15日6時截止
12月17日公佈 (需要時間check 資料呢)
順豐站到付比2位抽中者啊

注意:
各位新朋友們,如果留言互相tag,只會計第1個留言啊,介意勿排
如果tag已like專頁既朋友也不合資格啊,只需去專頁首頁,就可以睇到邊位朋友已經like左架喇

#快閃免費送禮giveaway

https://www.facebook.com/story.p ... ;id=162919671080501
回復

就快聖誕節,相信大家都想肌膚時刻保持最佳狀態~如果可以逆轉肌齡,鎖緊年齡,重拾年輕的光采就更加好啦!!Clinelle 珍貴奢華的 CaviarGold 納米金魚子系列就岩哂大家♥

呀CA* 仲未體驗,但都想送出黎希望大家可以 boxing day 前收到 =]

納米金魚子亮緻提升眼部精華:有效收緊及提升眼部輪廓,有助減褪雙眼皺紋及細紋,撫平眼周浮腫及眼袋,同時淡化黑眼圈,並為肌膚補水令眼周肌膚變得水潤,細嫩重生。

納米金魚子亮緻全效面膜:蘊含納米金魚子精華,擁有相當豐富的高效營養成分。有效增強肌膚彈性,回復柔滑細嫩,同時撫平細紋及皺紋,令皮膚緊緻,提升及淨白。

如果大家想要圖中禮物,只需完成以下簡單步驟,就可以得到,3位幸運兒,每人可以得到納米金魚子亮緻提升眼部精華1支及納米金魚子亮緻全效面膜1盒 (總值$388)~

Step 1:Like Ericaaaaa's beautyland & Clinelle

Step 2: Like & share 這post

Step 3:Comment Tag 3 個朋友,簡單講點解想要~ (eg. 好需要/ 好中意)

截止日期:2018年12月19日
得獎者公佈日期:2018年12月22日 or before
PS. 我會親自揀幸運兒,唔係抽獎 ~
多 like 本專頁的 news-feed / comment 會増加中獎機會 =] 另外會以順豐到付形式寄出,只限 HK 地區,Thanks!

https://www.facebook.com/imerica ... ?type=3&theater
回復