查看: 886|回復: 7

[已截止] 簡單分享你嘅故事,就有機會免費入場睇《流徙之女》 (至23/10)

集合吧,所有Comfort Food 嘅面孔‼
一條褲福利真好嘅呢簡單分享你嘅故事,就有機會免費入場睇《流徙之女》
《流徙之女》Lily Kwok除咗帶住仔女移民,更加將唔同美食帶到英國
而呢一道道菜,除咗好味,更加係一班離鄉別井嘅人,心靈上無比重要嘅慰藉
成為佢哋一解鄉愁嘅Comfort Food
Comfort Food可能相似,但故事總會唔同。我哋想收集你嘅故事,再送飛俾你!

只要喺10月23號前,做齊下列三步,就有機會得到《流徙之女》門票

FB
1⃣ Like一條褲製作嘅Facebook Page同呢個 Post
2⃣ Tag 一位朋友
3⃣ 留言分享你Comfort Food嘅圖片/影片同故事(字數不限)

一條褲製作將會喺FB/IG留言入面合共揀出3⃣則精選故事,得獎者將獲得《流徙之女》演出門票 2張(名額三位)
*活動截止時間為10月23日23:59分;
*活動結束後,將有專人透過Facebook或Instagram聯絡得獎者,屆時請留意DM訊息;落選者將不作通知;
*活動於Facebook及 Instagram平台進行,每位參加者僅限中獎一次;
*活動留言圖片及內容可能會獲一條褲製作轉發或使用;參加者提交的相片必須為原創作品,不得有裸露、誹謗、不雅、違法、冒犯及其他不恰當內容,如有侵權之嫌或違反,將被取消資格,本團將不作另行通知;
*是次活動獎品不得退換或兌換現金,本團將視乎實際情況安排得獎者的觀賞場次。
*如有任何爭議,一條褲製作將保留最終決定權。

-------------------------------------------
《流徙之女》Sweet Mandarin
11-12,18-19 / 11 / 2022 | 7:30pm
13,20 / 11 / 2022 | 2:30pm

上環文娛中心劇院

門票現已於城市售票網發售,購票請到:
https://ticket.urbtix.hk/internet/zh_TW/eventDetail/43914

-------------------------------------------
原著:Helen Tse
編劇:鄭廸琪
導演:胡海輝
演員:蘇育輝、王曉怡^、高少敏、羅正心、譚安婷、李肇桐
形體設計及編舞:呂沅蔚
佈景及服裝設計:孫詠君
燈光設計:鄭可聆
作曲及音響設計:何子洋

^承蒙香港話劇團批准參與是次演出
設有六十歲或以上高齡人士、殘疾人士及看護人、全日制學生及綜合社會保障援助受惠人士半價優惠。(全日制學生及高齡人士優惠先到先得,額滿即止。)

憑一條褲之友會員證於城市售票網售票處購買正價門票即可享九折優惠;
網上購票優惠碼已透過電子通訊【一條褲製作 活動速遞】發送,只需於城市售票網購票頁面,推廣優惠編號欄中,輸入優惠碼,即可享九折優惠。

- 粵語及英語演出,附有中英文字幕 。
- 節目長約2小時15分鐘,不設中場休息。遲到觀眾須待適當時候方可進場。
- 適合6歲或以上人士觀看。
-如遇特殊情況,主辦機構保留更改節目及表演者的權利。
-香港藝術發展局全力支持藝術表達自由,本計劃內容並不反映本局意見。

https://www.facebook.com/Pants.P ... 3/5431960010187271/
回復

thanks
回復

thanks
回復

thanks
回復

thanks
回復

Thanks
回復

thanks