樓主: 米米

[網站活動] (得獎者公佈) jetsocome網站送Onlly限量版手機殼連掛繩5套 (至3/4)

之前有個friend 唔知我中文名. 佢成日問我. 我都無講. 4月1日果日我收到個話係新世界電訊既電話. 話有個新plan offer 比我. 首先要核對d個人資料. 佢講完我電話. 叫我提供全名. 我講完之後. 佢即刻笑左出黎. 我就知咩事. 佢就係唔知我全名個friend. 真係
回復

請問喺邊度留言玩哩個遊戲啊?每次拑link都嚟返呢度
回復

我試過收到網上留言有限量波鞋突然發售,即刻快衝出去專門店買,去到先知舖頭有告示唔會有發售,果一刻仲有唔同波鞋友一齊中招被人整古,令我印象深刻,因為我係搭的士趕出去架
回復

有一年同學玩嘢,話不如愚人節玩交換禮物,返到學校個個都鬼鬼鼠鼠唔肯拎出來,臨放學嘅時候大家眼神勁古怪,最後終於交換禮物,有條友仔拎左一斤姜出來,又咁唔好彩俾我抽中,都唔知好嬲定好笑,書包已經勁重,成斤姜真係唔方唔愚人節啊!
回復

今年四月一個Best Friend話佢老婆大肚有左第一胎
我開心到即刻去買一大堆BB用品諗住同佢慶祝
點知今日同我講 愚人節 玩你JA.....
回復

朋友1/4打電話比我講佢買左樓,我恭喜佢,佢話你都買到啦。我喺度諗咩樓佢咁有信心我有能力買,原來佢係講緊衫褸啊!比佢激死!
回復

每年的四月一日也會看見很多不同的假消息,不過很有趣
回復

話說02年4月1個陣有個男仔同我表白,我梗係好愕然啦,講完就話係講笑,之後一路傾下電話,玩吓hkflash半年後就一齊咗到依家佢已經係我老公,生埋對孖女,哈哈
回復

有年1/4上朋友屋企,朋友見到我就話請我食Muffin,我攞左一個,諗住搣開佢細細舊咁食,但摵極都摵唔開,於是諗住就咁咬落去,我個朋友即刻阻止我仲猛咁笑,話d Muffin都係假既唔食得!仲祝我愚人節快樂!

圖為果個以假亂真的Muffin
回復

果陣讀大學住hall, 3月31日收到同學係WhatsApp group話聽朝8點,聯福can飲茶,先到先攞位,以下打數字同名報名,咁我見成8個人報左名,我咪又打囉我係第9個。第一朝我7:45起身見有十個人報左名,咪行落聯福酒樓,去到,明顯佢地未到,我咪攞位囉,十人大枱,等左半粒鐘都係一個人都冇,再坐左15分鐘,即係共45分鐘,都係冇人,果下我就意識到係愚人節。 咁我見有hall友黎飲茶,咪叫佢地埋黎坐,自己就話上堂走先。真係好瘀,我幾個月冇去過聯福can。
回復