查看: 1617|回復: 8

樓上【#有獎分享 糉有回憶!】

【#有獎分享 糉有回憶!】
正月團拜、五月包糉、八月賞月! 喺哩啲大時大節,‍媽媽、婆婆、嫲嫲一定會出嚟大顯身手、大派口福。端午節就到喇! 好想食隻糉飲杯茶。諗起細個果陣媽媽啱啱蒸完碟糉出嚟,幾兄弟姊妹圍住一齊打開塊糉葉,清香撲鼻,大塊軟嫩的滷肉配上咸香的蛋黃,加埋Q彈嘅糯米,口水都流哂出嚟!
細嚼慢嚥總是彼此充滿點點情懷,唔知大家嘅故事又係點? 有冇包糉嘅回憶分享 或者食過最好味-糉的味道係點嘅呢
只要完成以下步驟 +此帖子超過1000個Like ,就有機會得到
紅燒鮑魚(14頭去汁淨重155克)(1罐)(價值$145) 及
糉葉(480克/袋)(1袋)(價值$53)
參加步驟:
1.「讚好」樓上粉絲專頁(https://www.facebook.com/HKJEBN)
2. 「讚好」及「分享」此活動帖文
3. 喺帖文下面留言分享-「包糉嘅回憶」或「最好味-糉的味道」
我哋會揀出 #有故事性及原創 嘅100位朋友送出獎品
活動截止日期:即日 至 2023年6月5日 23:59
得獎公佈日期 : 2023年6月7日
帖文有獎分享活動適用於香港及澳門區; 如有任何爭議,樓上有限公司及樓上(澳門)有限公司保留最終決定權,包括暫停或更改活動期及條款細則,而毋須另行通知。
記得Like我哋嘅粉絲專頁連結 (https://www.facebook.com/HKJEBN) ,設定做「最愛」專頁就唔會錯過任何一個優惠啦~
#糉葉 #包糉 #懷念的味道 #端午節 #手造 #樓上 #樓上食好啲
https://www.facebook.com/HKJEBN/ ... GybSmaTUSnY951EK1Yl
回復

thanks
回復

thanks
回復

thanks
回復

thanks
回復

thanks
回復

Thanks
回復

Thanks
回復

【#有獎分享 糉有回憶!】得獎公佈
多謝咁多位糉迷踴躍參加有獎分享 小編睇到大家非常努力講出自己嘅包糉故事同口味。樓上見到大家好熱愛包糉同食糉 所以揀咗100位朋友嘅分享,獲得獎品: 紅燒鮑魚(14頭去汁淨重155克)1罐及糉葉(480克)1袋撳吓張圖睇吓有冇自己個名! 恭喜晒

我哋6月9日或之前會以 Facebook 私訊所有得獎者有關領獎安排,請查看Inbox訊息(留意有機會跌入陌生訊息) 得獎者須於指定日期內按私訊內容提供有關資料,否則當作放棄得獎或放棄獎品。
Facebook 用戶名稱有機會相同,請以收到Inbox得獎通知為準。
回復